logo
 

Informatie voor leerlingen

Als je naar de brugklas gaat kun je wel wat steun gebruiken: nieuwe klasgenoten, vreemde vakken, verschillende docenten en meer huiswerk. Het is fijn om naast je ouders iemand te hebben die je op weg helpt, zodat je niet in de stress raakt, maar goede resultaten haalt!

Herken je dit?
Lage cijfers, geen zin meer om naar school te gaan of eigenlijk naast je schoolwerk te weinig tijd om leuke dingen te doen? Heb je bijvoorbeeld moeite met rekenen of taal, of vind je het lastig om je te concentreren en te leren voor een toets? De overstap van de basisschool naar de middelbare school is hartstikke spannend. Herken je dit? Dan kan een thuismentor je hierbij helpen. Omdat veel dingen net even iets anders gaan in het voortgezet onderwijs, kan een thuismentor hulp bieden en je ondersteunen bij deze veranderingen.

Jouw persoonlijke coach
Je mentor is jouw persoonlijke coach. Hij of zij komt elke week ruim een uur bij je thuis, speciaal voor jou. Jullie oefenen met zelfstandig leren en huiswerk plannen. Als je iets niet snapt krijg je uitleg of tips om zelf het antwoord te vinden. Je kunt je mentor altijd om raad vragen. Ook als je bijvoorbeeld ruzie hebt op school of je niet op je gemak voelt. Soms valt er vast ook iets te lachen of gaan jullie een keer op stap. Je mentor kan met jou naar een leuke hobby of sport zoeken, want ook dat is belangrijk voor je schoolresultaten. Je mentor overlegt regelmatig met je ouders.

Hoe is het om een mentor te hebben?
Iedere mentor is anders, maar één ding is zeker: je mentor gaat voor jou! Puur omdat het belangrijk is dat jij goed door de brugklas komt.

 

logoSchool's cool IJmond wordt mogelijk gemaakt door:
Gemeente Velsen, Kinderpostzegels Nederland, Woningbedrijf Velsen, Holiday Inn IJmuiden,Seaport Beach
BK groep, BEPROMA, TSO-Support, Telstar Thuis in de Wijk, Rabobank IJmond, Study Consultancy en Text & Event Consultancy.

Gemeente Velsen Kinderpostzegels Nederland Woningbedrijf Velsen Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach BK Groep Beproma tsoTelstarthuisindeWijk Huijbens Study & Text Consultancy Huijbens Study & Text Consultancy

Zullen wij uw bedrijf hier ook vermelden? Wij kunnen uw ondersteuning, zowel in financiële als personele zin, goed gebruiken!