logo
 

Informatie voor ouders

Als uw kind naar de brugklas gaat, roept dat vragen op. Kan uw kind de lessen begrijpen? Hoe houdt u zicht op uw kind? Wie helpt met huiswerk? Als u of de leerkracht zich zorgen maakt, kan een thuismentor een grote geruststelling zijn.
 
Een thuismentor
Een thuismentor is een vrijwilliger die uw kind helpt om een goede start te maken in de brugklas. Deze man of vrouw wordt zorgvuldig door School's cool geselecteerd en begeleid. Uw kind krijgt tips en adviezen en oefent met zelfstandig leren. De thuismentor komt wekelijks voor uw kind bij u thuis.

Contact met School
U houdt de volledige verantwoordelijkheid voor de schoolloopbaan van uw kind. Als u wilt kan de thuismentor u steunen in het contact met school. Daarnaast vraagt School's cool uw toestemming om de thuismentor zelfstansdig met school te laten overleggen. Dit is nodig om de juiste begeleiding te kunnen bieden.
 
Resultaten
90% van de leerlingen die een School's cool thuismentor hebben, gaat over naar de tweede klas op hetzelfde niveau of hoger. Daar doen we het voor! Maar het belangrijkste is uiteraard dat uw kind goed in zijn of haar vel zit.

Wilt u een thuismentor voor uw kind?
Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 

logoSchool's cool IJmond wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Velsen, Gemeente Heemskerk, Woningbedrijf Velsen, Gemeente Velsen, Gemeente Heemskerk, Woningbedrijf Velsen, Tata Steel, Kinderpostzegels Nederland,
BK groep
, Telstar Thuis in de Wijk, Rabobank, ING, J.C. Ruigrok Stichting, Study Consultancy.

Gemeente Velsen Gemeente Heemskerk Tata SteelKinderpostzegels Nederland BK Groep Telstar Thuis in de Wijk
rabobank ING ING Huijbens Study Consultancy Woningbedrijf Velsen