logo
 

Over ons

Het preventieprogramma School's cool biedt mentorbegeleiding aan scholieren die extra steun nodig hebben bij de overgang van groep 8 naar het voortgezet onderwijs. De thuismentoren van School’s cool bezoeken hun leerling wekelijks thuis gedurende anderhalf jaar. Zij bieden individuele begeleiding waarmee de leerling en basis legt voor een geslaagd vervolg van de schoolcarrière. Dit motiveert en beschermt tegen onnodig afglijden en voortijdig schoolverlaten. School’s cool is in 1997 in Amsterdam opgericht en sindsdien enorm gegroeid. De aanpak werkt zo goed, dat School’s cool zich inmiddels één van de oudste en meest succesvolle mentorprojecten in Nederland mag noemen!

Doelgroep
Het project School's cool richt zich op leerlingen die binnenkort het basisonderwijs verlaten en extra risico lopen op schooluitval op de middelbare school. Niet omdat er wat mis is met die leerlingen, maar omdat hun omgevingsfactoren niet gunstig lijken voor een goede start in het middelbaar onderwijs. Kinderen waarbij de basisschoolleraar zijn hart vasthoudt als de laatste schooldag nadert. Denk bijvoorbeeld aan leerlingen uit gezinnen die onvoldoende zijn geïntegreerd in de samenleving, die de Nederlandse taal niet goed beheersen, waarvan één van de ouders ontbreekt of met medische, psychische, sociale of financiële problemen kampt.

 

logoSchool's cool IJmond wordt mogelijk gemaakt door:
Gemeente Velsen, Kinderpostzegels Nederland, Woningbedrijf Velsen, Holiday Inn IJmuiden, J.C. Ruigrok,
BK groep, BEPROMA, TSO-Support, Telstar Thuis in de Wijk, Rabobank IJmond, Study Consultancy en Text & Event Consultancy.

Gemeente Velsen Kinderpostzegels Nederland Woningbedrijf Velsen J.C. Ruigrok Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach BK Groep Beproma tsoTelstarthuisindeWijk Rabobank Huijbens Study & Text Consultancy

Zullen wij uw bedrijf hier ook vermelden? Wij kunnen uw ondersteuning, zowel in financiële als personele zin, goed gebruiken!